Καλωσορίζουμε την εταιρεία RECYCOM στους χορηγούς του Π.Α.Σ. Γιάννινα WBC

13 Οκτωβρίου 2022

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε την εταιρεία RECYCOM στους χορηγούς του Π.Α.Σ. Γιάννινα WBC για την αγωνιστική σεζόν 2022-23.

Η Εταιρεία Recycom ιδρύθηκε το 2012 και είναι η πρώτη ελληνική επιχείρηση η οποία εφαρμόζει ένα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Όραμα της εταιρείας είναι η ίδρυση και ανάπτυξη στην Ελλάδα ενός σύγχρονου κέντρου ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων συμβάλλοντας έτσι στην ελληνική οικονομία, με την επένδυση νέων κεφαλαίων και με τη δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας.

Ο κύριος τομέας δραστηριοποίησης της RECYCOM, προσδιορίζεται στη συλλογή, μεταφορά, διαχείριση και εξαγωγή των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Οι στόχοι της εταιρείας:

  • Προώθηση της φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης και της εκ νέου χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών, με την παροχή βοήθεια στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της χώρας διαθέτοντας μέρος των άριστα ποιοτικά ενδυμάτων.

  • Καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα για αντιμετώπιση της απειλής των κλιματικών αλλαγών.

  • Ανάδειξη της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το πρόβλημα των απορριμμάτων στο άμεσο περιβάλλον και γενικότερα στο σύγχρονο κόσμο, αποτελώντας το παράδειγμα των μελλοντικών υπεύθυνων και συνειδητοποιημένων πολιτών της κοινωνίας.

  • Συμβολή στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος, και στην βοήθεια εξοικονόμησης πόρων.

  • Προώθηση των αναγκαίων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δράσεων ανακύκλωσης.

Η Δράση της RECYCOM

Η RECYCOM αντιμετωπίζει τα ζητήματα ανακύκλωσης με βαθιά συναίσθηση της αναγκαιότητάς της. Σε συνεργασία με τους πολίτες, παραγωγικούς φορείς, φιλανθρωπικά ιδρύματα και ΜΚΟ, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και Δημόσιους Οργανισμούς, ανακτά τα είδη, που είτε από συνήθεια είτε από ανάγκη, κατέληγαν μέχρι σήμερα στα σκουπίδια και τις χωματερές και τα επαναθέτει σε κυκλοφορία με ένα σύγχρονο τρόπο. Τοποθετώντας ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων κόκκινου και μοβ χρώματος, σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα, καλλιεργεί τη σωστή νοοτροπία αναφορικά με τα ζητήματα ανακύκλωσης και προσκαλεί καθέναν να πάψει να αδιαφορεί.

Μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια. Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος. Με την ανακύκλωση ρούχων που προτείνουμε, και με σωστή διαχείριση, καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%. Το υπόλοιπο ποσοστό δωρίζεται, σε ευπαθείς ομάδες, και εξάγεται στα κέντρα ανακύκλωσης με σκοπό την εκ νέου χρήσης του. Παράλληλα, παρέχουμε σε συνεργαζόμενους φορείς δωροεπιταγές μηνιαίως για την αγορά τροφίμων και άλλων υλικών με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών των ευπαθών ομάδων.

Τι γίνονται τα ρούχα

  •  Μετά από μικρή διαλογή, τα άριστα σε ποιότητα ρούχα προσφέρονται δωρεάν, στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές, τα κοινωνικά παντοπωλεία ή άλλους οργανισμούς.

  • Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ φυσικές καταστροφές).

  • Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κτλ.

  

   

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 6948003903 / 6942824031

Copyright © 2020 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC  | Powered by NICMEDIA